28. Oct 2013

Се гради турската чешма во Куманово

Се гради турската чешма во Куманово

 Јавната чешмата се гради на местото на некогашната Брегалничка чешма, до слаткарницата Баш Пеливан. 

22. Oct 2013

„Чистота и зеленило“ и “Кумани“ со заедничка акција во Гоце Делчев

„Чистота и зеленило“ и “Кумани“ со заедничка акција во Гоце Делчев

ЈП „Чистота и зеленило“ заедно со навивачката група „Кумани“ денеска направија заедничка акција кај Трговскиот центар во населба Гоце Делчев.

24. Oct 2013

Изложени документи и фотографии од Балканските војни

Изложени документи и фотографии од Балканските војни

 Во Уметничката галерија денеска е отворена историска изложба насловена како “Балканските војни во Македонија 1912 - 1913“.

18. Oct 2013

Работниците на Mонопол бараат државата да ги отпише долговите на фабриката

Работниците на Mонопол бараат државата да ги отпише долговите на фабриката

 Поранешните работници на Тутунскиот комбинат Куманово бараат од Владата да ги отпише  долговите на нивната фабрика како што неколкупати го сторила тоа во Тутунскиот комбинат Прилеп.

18. Oct 2013

Баклава и јагнешко за средношколците Mакедонци за Курбан Бајрам

Баклава и јагнешко за средношколците Mакедонци за Курбан Бајрам

Средношколци од повеќе македонски училишта денеска отидоа да го честитаат Бајрам на своите врсници  во албанските паралелки од економското училиште  “Перо Наков“ .

15. Oct 2013

Поплавените семејства уште чекаат обештетување

Поплавените семејства уште чекаат обештетување

 Семејствата чии домови беа поплавени кон крајот на февруари годинава сеуште немаат добиено отштета за претрпената штета.

14. Oct 2013

Превозниците плаќаат за запуштени и валкани перони

Превозниците плаќаат за запуштени и валкани перони

Mесечно одвојуваме околу 250 илјади денари за користење на пероните, а не добиваме соодветна услуга, тврдат сопственици на автотранспортните претпријатија.

09. Oct 2013

Градинката “Ангел Шајче“ организираше еко саем

Градинката “Ангел Шајче“ организираше еко саем

На Градскиот плоштад денеска  вработените и децата од градинката „Ангел Шајче“ поставија неколку еко штандови.

08. Oct 2013

Земјоделците ќе водат евиденција за употребата на ѓубрива

Земјоделците ќе водат евиденција за употребата на ѓубрива

Земјоделците за да аплицираат за субвенции за 2014 година ќе треба да водат евиденција за вештачките ѓубрива и пестицидите кои ги употребуваат.

07. Oct 2013

Средба на генерации борци во Пелинце

Средба на генерации борци во Пелинце

По повод 11 Октомври во Меморијалниот центар АСНОМ во Пелинце денеска се оддржа Средба на генерации борци од дваесетина боречки здруженија од Македонија, претставници од АРМ и пензионери.

« Прва ‹ Претходна Следна › Последна »