06. Mar 2018 17:45 Пријава за угостител, точел алкохол на малолетници

Кумановската полиција поднесе кривична пријава против Ф.Ф.(26) од Куманово, за сторено кривично дело точење алкохолни пијалоци на малолетници. 

Thumbnail

На 12.јануари годинава на полноќ, во кафе бар пријавениот иако ја знаел законската забрана во врска со точење алкохолни пијалоци на малолетни лица не се придржувал кон неа и како одговорно лице на угостителски објект овозможил точење и послужување на алкохолен пијалок на шест малолетни лица.