06. Mar 2018 16:34 Проекција на филмот „Суфражетки

 Форумот на жените на СДСМ од Куманово, вечерва во 19 часот, во Занаетчискиот дом организира проекција на играниот филм "Суфражетки"  во режија на Сара Гаврон.

Thumbnail

Во главни улоги Мерил Стрип, Хелена Бонам Картер и др.  Филмот е посветен на раните феминистички движења и борбата на жените за работнички права и правото на глас.

Влезот е слободен.