04. Apr 2018 18:38 Се одржа Велигденски хуманитарен базар

Учениците од Основното училиште „11 Октомври“ денеска организираа хуманитарен Велигденски базар во холот на ТЦ „Сума“.

Thumbnail

Собраните средства ќе се искористат за купување подароци за дечињата од детското одделение во Кумановската болница.

„Подароците ќе ги однесеме утре, а планираме да им подариме дел од нашите изработки, како и книги, сликовници, боенки, боички и друг училишен прибор, да им ги честитаме претстојните Велигденски празници“,- изјави директорката Елизабета Костадиновска-Костиќ.

Во изработка на ракотворбите учествуваа родителите, наставниците и учениците од „11 Октомври“.

Се одржа Велигденски хуманитарен базар