22. Dec 2017 17:41 Преработка на „Прошета се Јовка Кумановка" во изведба на Хабанера бенд

Кумановскиот музички состав, Хабанера бенд објави ново видео каде што во џез верзија ја изведуваат познатата македонска народна песна „Прошета се Јовка кумановка“.

Thumbnail

Од неодамна, бендот ќе има можност поубаво да ги долови народните песни, одкако во нивниот асортиман е придодаден и кавалот како инструмент. Снимката е направена на една на пробите на бендот, и со оваа нумера бендот им ги честита Новогодишните и Божиќни празници.